Från Holms tapetserarvekstad till modern möbeldesign åt Formex

Li Zettervall har växt upp med tapetseraryrket. Redan som 16-åring (1984) började hon som lärling hos sin far vid Holms tapetserarverkstad i Stockholm. Li stannade där i hela fem år för att lära sig det traditionella hantverksarbetet från grunden. Som komplement till sitt dagliga arbete som lärling studerade Li även till tapetserare på hantverkslinjen vid Polhems gymnasium – vilket i förlängningen resulterade i att Li blev handplockad till England av inredaren Peter Jordanson för att vara behjälplig vid ett Herrgårdsprojekt i sex månader.

Väl hemma fortsatte Li att arbeta som lärling hos sin far och höll även kurser i tapetsering på Folkuniversitetet. Li har också förestått privata hantverkskurser inom möbeltapetsering – för de som själva velat prova på att klä om sina möbler.

1995 öppnade Li slutligen sin egen tapetserarvekstad på Katarina Bangata i Stockholm. Åtta år senare utökades verksamheten med fler kompetenser inom samma lokaler. Idag hanterar Lis Tapetseri de flesta åtaganden inom tapetseri. Bland kunderna finns nu allt ifrån privatpersoner och inredare till större företag så som Filmstaden Råsunda, Hotell Malmen, Ersta Sjukhus och Berns salonger. Li´s Tapetseri har också fått uppdrag till Älvsjö-mässans Formexutställningar.

”Jag håller mig ständigt uppdaterad inom branschen och utöver det traditionella hantverksarbetet ser jag till att ständigt ha koll på moderna influenser och trender inom möbeldesign” säger Li.